Sunday, 20 December 2009

Ayvalık & Midilli Mutfağı (Aivali & Lesvos Kitchen)-Pınar Atay Başol




Title: Ayvalk & Midilli Mutfağı (Aivali & Lesvos Kitchen)
Author: Pınar Atay Başol
Label: Alfa Yayınevi
Year: 2009
Pages: 253
ISBN: 9786051061207
Language: Turkish

It contains that food cultere of Aivali & Lesvos..


"Ayvalık'a yolunuz düştüğünde, yaz olsun kış olsun, her zaman birbirinden lezzetli otlar bulabilmeniz mümkündür. Belki de adını yeni duymuş olacağınız istifno, deniz börülcesi, susamotu, radika/hindiba, yaban ıspanağı, muhliye, ebegümeci, kuzukulağı, ısırganotu, cibes, hardalotu, yaban sarımsağı, akkız/şevketi bostan, turpotu, yaban kerevizi, kazayağı, arapsaçı/rezene, leylekgagası, zoho gibi nice otlar...Bu otlar nerede, hangi mevsimde yetişir, hangi yemeklerde kullanılır ve nelere faydalıdırlar? Pişirilirken dikkat edilmesi gereken esaslar nelerdir? Hangi et hangi yemeğe yakışır? Hangi balık hangi mevsimde bulunur?Pınar Atay Başol'a dedesinden miras kalan tarifler, annesi Afet Atay'ın da katkısıyla bu kitapta toplandı. Ege yöresine özgü, hem sağlıklı hem de hafif tariflerden oluşan Lezzet Sırlarıyla Ayvalık ve Midilli Mutfağı, Ayvalık'a özgü hafif, sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleriyle dolu."

2 comments:

http://karabouzouklides.blogspot.com said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Çağatay ACAR said...
This comment has been removed by the author.